måndag 7 juni 2010

Lite sticke igen...

Nu måste jag minsann plocka in lite mer sticke här på bloggen, för nu börjar det allt att "halta" över till en hästblogg...

Först så måste jag berätta om ett litet specialprojekt.
För ett tag sen så såg jag en fantastiskt vacker stickad krage, eller kort ponsho, med ett underbart bladmönster hos en kompis. Tyvärr så hade hon själv köpt den, så något mönster fanns inte vad jag vet att få tag på. Men HerreJösses vad sugen jag blev på att sticka den...

Sedan dess så har jag tittat och studerat denna krage, och till slut så kunde jag inte låta bli att testa. Så jag satte mig ner med ett rutpapper och penna och började att rita ner något som skulle kunna likna detta vackra mönster.

Sedan köpte jag Dropps Nepal och började provsticka...

Första försöket gjorde jag i den lite melerade gröna färgen.


Men den kändes inte riktigt bra, den blev lite för stor och bladen liksom försvann lite grann i den gröna färgen, detaljerna liksom slätades ut. Och några detaljer i bladmönstret blev inte riktigt så som jag skulle önska.

Så det blev en boll av detta vackra gröna garn, som får ligga till sig till nåt annat projekt i stället, och ljusgrått Nepal hamnade på stickorna i stället med lite tunnare stickor.


Och så började jag göra det som man ju egentligen alltid ska göra, och speciellt när man som nu inte har så bra pejl på såna elementära saker som mönster, stickstorlek och vilket garn man ska använda...

Så efter denna provlapp hade jag fått ganska bra pejl på mönstret, bara ett par små detaljer kvar att lösa.


En ny grå krage började ta form... (Tyvärr så vänder bloggen bilden fel...)
Lite svårt att fota den bara, eftersom jag inte kan breda ut bladmönstret ordentligt. Måste nog satsa på att byta till en längre vajer igen... Men när man tittar lite nogrannare på den så syns det fina bladmönstret mycket bättre nu, det liksom framträder mycket bättre.

Sedan så har jag börjat på en ny shal Haruni också.

Har gått och "glott" och sneglat på ett vackert lingarn hos Kristina på Umbra, Yllets Lin i den fantastiska färgen Mandarin. Och äntligen fick jag en idé till vad jag skulle kunna göra av det, en Haruni börjar så smått ta form.



Så nu varvar jag kragen med min linshal...

Och som en liten extra krydda i tillvaron så hittade jag för några dar sen en ganska ny KAL om just olika shalar, ShalKAL. Och av en ren händelse så stickar de nu just Haruni. Vilken tur jag hade...
Tack snälla för att jag fick vara med, detta ska verkligen bli roligt...

6 kommentarer:

Sunna sa...

Men du så snyyyyg, hoppas verkligen du skriver det mönstret

Eva sa...

Håller med Sunna ! hoppas d skriver ner mönstret för den är såååå snyyyyyyygggg !

Lillemor i Hummelsta sa...

Men så produktiv du är! Du hinner ju med hur mycket som helst mellan hästbesöken. Din krage är verkligen läcker, jag faller som ett stenröse för allt i grått.

Unknown sa...

Jag håller med och hoppas du delar av dig av mönstret, förstås.

Bonnakäringen sa...

Ojdå, det var attan, de e visst fler som har samma smak som ja... (ler)
Men visst kan jag lägga ut mönstret, självklart om ni vill de. Men ni får nog ha lite tålamod me en tröghjärna, för då måste ja göra ett snyggt diagram och så måste jag tänka efter lite så att allt kommer med så att även andra "huven" begriper det som ja tror att ja har gjort... (blink)
Och så ska jag kanske få den färdigstickad först också... (flin)
Fortsättning följer, jag lovar...

Samtal från min trädgård sa...

Jisses, så snygga färger du väljer.